Berlusconi: ‘Mensen die over maffia schrijven draai ik de nek om’

La PiovraPremier Silvio Berlusconi heeft weer een pittige opmerking geplaatst. Dit keer zei hij auteurs van films en boeken over maffia graag te willen wurgen.

De Italiaanse regeringsleider die volgens een spijtoptant banden met de maffia had, heeft ermee gedreigd de auteurs van films en boeken over de Cosa Nostra te “wurgen” omdat ze een erbarmelijk beeld van Italië geven in de wereld. Ook met de auteur van de succesvolle televisieserie La Piovra heeft hij snode plannen.

“Als ik te weten kom wie de auteur is van de televisieserie La Piovra en wie boeken heeft geschreven over de maffia, dan zweer ik dat ik hem wurg”, zei Berlusconi op een meeting van jonge militanten van zijn partij in Olbia, op Sardinië. Berichten in de media dat hij betrokken zou zijn geweest bij aanslagen van de maffia in 1992 en 1993, deed hij van de hand als uit de lucht gegrepen.

Berlusconi banden met maffiabaas

Het onderzoek naar de aanslagen van 1993, onder meer in Firenze, werd in 1998 gesloten, maar kon heropend worden dankzij de verklaringen die spijtoptant Gaspare Spatuzza tegenover het gerecht aflegde. Volgens hem waren Berlusconi en Dell’Utri in de politieke wereld de bevoorrechte gesprekspartners van zijn baas Giuseppe Graviano.

De Morgen

Lees ook:Eis 11 jaar cel tegen ‘maffiasenator’
Lees ook:Italië gezakt op ranglijst persvrijheid
Lees ook:Berlusconi wil Italië in 2013 maffiavrij hebben
Lees ook:Berlusconi was maffioso
Lees ook:Verdachten aanslagen Mumbai opgepakt in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.