Dader ‘videomoord’ Napels opgepakt

videomoordHerinneren we ons de ‘videomoord’ in Napels nog? Op klaarlicht dag vond een afrekening plaats van de Napolitaanse Camorra, die heel de wereld mocht bekijken dankzij een opname van bewakingscamera’s.

De politie heeft nu een verdachte aangehouden in verband met deze moord. De beelden van de executie, die werd uitgevoerd op 11 mei, gingen de hele wereld over nadat de opsporingsautoriteiten die vorige maand hadden vrijgegeven. Politie en justitie hoopten op tips over de identiteit van de dader.

De videobeelden tonen hoe de dader een winkel in- en uitloopt waarna hij zijn doelwit, een veroordeelde bankrover die actief was binnen de maffia, neerschiet. Vervolgens buigt hij zich over het slachtoffer en maakt hem af met een schot in het hoofd.

Het vrijgeven van de beelden veroorzaakte commotie in Italië, aangezien ze ook op internet terechtkwamen en kinderen ermee geconfronteerd werden. Uiteindelijk had de actie succes, want de 27-jarige verdachte kon donderdag worden aangehouden in de plaats Castel Volturno, enkele tientallen kilometers ten noorden van Napels. (ANP)

Lees ook:Italiaanse politie arresteert 14 maffialeden
Lees ook:Italiaanse man bedreigd door Doetinchemmer
Lees ook:Topmaffiabaas camorra gearresteerd in Spanje
Lees ook:Slash getackeld op podium Italië
Lees ook:Echtgenote Italiaanse onderzoeker aangehouden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.