Italië voert strijd tegen maffia op

blog.spaziogis.it)Precies zestien jaar na de moord op rechter Giovanni Falcone heeft de Italiaanse minister van Justitie, Angelino Alfano, het maffiaparket meer macht te tegen de maffia. Ook  zijn er regels ontwikkeld om het inbeslagname van eigendommen van de maffia makkelijker te maken. De dood van Falcone werd bovendien extra herdacht, traditioneel door ‘het schip van de legaliteit’, dat de haven van Palermo binnenvoer. In dit schip zaten 1.200 studenten en de antimaffiaprocureur Piero Grasso.

Lees ook:Italiaanse staat had banden met maffia
Lees ook:Brandende veerboot in Italië geëvacueerd
Lees ook:Italië houdt conferentie in strijd tegen maffia
Lees ook:Grote demonstratie tegen Napolitaanse maffia
Lees ook:Kinderen Abruzzen weer naar school

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.