Drugshandel levert 44 miljard op

www.ilpiave.it/)Misdaad loont, dat is al lang bekend. Maar dat het zoveel oplevert … Volgens het Eurispes-instituut voor statistiek heeft de Calabrische maffiaclan ‘Ndrangheta met de drugshandel vorig jaar een omzet behaald van 44 miljard euro. Dat is bijna 3 procent van het Italiaanse bruto binnenlands product. De maffia verdient daarmee net zo veel als Estland en Slovenië samen. ‘Ndrangheta is een van de machtigste misdaadorganisaties van Italië, en wordt steeds machtiger in landen als Duitsland, Spanje, Colombia, Canada en Australië.

Lees ook:Nederland: ideaal land voor de maffia
Lees ook:Italianen worden steeds armer
Lees ook:Italië vierde plaats flirterigste vrouwen
Lees ook:Sterke daling Italiaanse economie
Lees ook:Grote demonstratie tegen Napolitaanse maffia

0 reacties op “Drugshandel levert 44 miljard op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.