Meest gezochte maffiabaas opgepakt

gangstersinc.tripod.com)"Een grote dag voor Calabrië en de strijd tegen de georganiseerde misdaad in Italië!", aldus de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken nadat de 57-jarige Pasquale Condello was opgepakt. Condello – bijgenaamd "il supremo" – wordt beschouwd als hoofd van de 'ndrangheta, de maffia van de Zuid-Italiaanse provincie Calabrië. Hij werd al sinds 1989 gezocht vanwege doodslag.

In 1989 werd Condello bij verstek al veroordeeld tot levenslang. Maar in de daaropvolgende 20 jaren lukte het de Italiaanse politie niet om de maffiabaas te arresteren. Dat is nu wel gelukt. 'Il supremo' werd opgepakt in een wijk van Reggio di Calabria, de hoofdstad van Calabrië, samen met enkele andere mensen. De politie is nu aan het bepalen wie ze zijn en wat mogelijk hun rol was in de georganiseerde misdaad van Calabrië.

Lees ook:Maffiabaas op Sicilië opgepakt
Lees ook:Maffiabaas opgepakt tijdens familievakantie
Lees ook:Tientallen maffialeden in Italië opgepakt
Lees ook:Maffiabaas van San Luca opgepakt
Lees ook:Steeds meer maffiosi achter tralies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.