Oliodiolivo: Kunst van de Italiaanse smaak

Oliodiolivo Ambachtelijk en basic. Dat zijn volgens Niek Bosker van Oliodiolivo de kenmerken van de Italiaanse keuken. De liefde voor de eetgewoonten uit Zuid-Europese land is terug te vinden in de Bussumse delicatessenzaak. Een ware proeverij.

‘De Italiaanse keuken is heel basic, smakelijk door z’n eenvoud. De Italiaan gebruikt weinig maar wel goede producten’, aldus Bosker. Samen met zijn vrouw reist hij minimaal vier keer per jaar af naar het land van de laars. Daar zoeken zij naar ambachtelijke, biologische producten. Zo zijn bijvoorbeeld hun olijfolie, balsamico en pasta afkomstig van kleine en trotse Italiaanse familiebedrijven.

‘Wij kiezen op kwaliteit en smaak. En het zijn allemaal eerlijke producten. Wij verkopen olijfoliën die al meerdere malen prijswinnaars zijn. Twee biologische olijfoliën die in Italië de eerste prijs hebben gewonnen. Ambachtelijke oliën met lage zuurgraad, gezonder kan het niet’, aldus Bosker.

Dat resulteert in een winkel met een groot eigen aanbod. Zo staan er in het Bussumse filiaal 48 soorten balsamico azijnen en 20 verschillende soorten olijfolie. Maar Oliodiolivo heeft tevens een breed assortiment pasta’s, wijnen, truffel, organisch vlees, passato’s, pesto’s, kruiden, biologische kaas en koffie in huis. Belangrijk is de smaak. Daarom is het gebruikelijk dat klanten in de aan de proeftafels de kwaliteit proeven en daardoor zelf kunnen ervaren wat hij lekker vindt. ‘Door te proeven, ervaart de klant hoe een product smaakt en dat ze product breed kan gebruiken, zoals voor salade, vis, vlees, kaas en aardbeien’, zegt Bosker.

Op dat laatste vlak is er volgens hem nog wel terrein te winnen. Door middel van zijn productkennis en adviezen leert de klant dat er onder andere meer mogelijk is met olijfolie, balsamico, truffel, salsa en tartufata ofwel de Italiaanse keuken.. Ook lekkere culinaire cadeaus zijn een leuke aanwinst voor Bussum. Voor de zakelijke markt maakt Oliodiolivo, ook te vinden op het Gelderlandplein in Amsterdam, al jaren kerstpakketten en relatiegeschenken.

Oliodiolivo is gevestigd aan de Vlietlaan 40. De winkel is telefonisch bereikbaar via 035-6923666. Van dinsdag tot en met vrijdag is de Italiaanse delicatessenzaak open van 10.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 9.30 tot 17.00 uur. Meer informatie is te vinden op www.oliodiolivo.com.

Bron: Echo.nl

Lees ook:Italiaanse topwinkel in Den Haag
Lees ook:Adopteer een Italiaanse olijfboom en proef!
Lees ook:Balsamico: de Verschrikking en de Verhevene
Lees ook:De goddelijke smaak van funghi
Lees ook:Welke olijfolie is de beste?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.