Mozzarella met rode stippen ontdekt

mozzarella rossaEen poosje geleden is er in Italië alarm geslagen omdat er in Torino mozzarella was aangetroffen met een blauwe kleur. Dat zorgde voor grote onrust bij de Italianen. Maar nu is er weer mozzarella met rode stippen ontdekt.

Laboratoriumonderzoek wees uit dat de blauwe verkleuring te wijten was aan de vrij onschuldige pseudomonas-bacterie. De besmetting had plaatsgevonden bij het Duitse bedrijf Molkerei Jäger dat de mozzarella’s produceert. En dat was ook weer reden tot verontwaardiging. Veel Italianen weten niet dat hun oer-Italiaanse mozzarella niet altijd in Italië wordt geproduceerd.

Net nu de opwinding over de blauwe mozzarella is geluwd, gaat het weer mis. In de buurt van Lodi (Lombardia) trof een 31-jarige vrouw bij het openen van de verpakking geen spierwitte mozzarella aan, maar eentje met rode stippen. Ook een tweede mozzarella vertoonde hetzelfde euvel. Ze waarschuwde de carabinieri, die de mozzarella’s heeft meegenomen voor onderzoek. Het is nog niet duidelijk waar de vrouw de mozzarella heeft gekocht. De carabinieri onderzoekt of het om een geïsoleerd geval gaat en gaat verder na wat de herkomst is van de mozzarella met rode stippen.

Niet alleen de mozzarella vertoont afwijkende kleuren. In Novara en in Olbia op Sardegna werd ook ricotta aangetroffen die rood verkleurd was. De partij is in beslag genomen. Volgens een onderzoeker zou de rode verkleuring te wijten kunnen zijn aan het te warm bewaren van kwetsbare producten.

Paniekzaaierij of niet, de Italianen houden hun voedsel nu extra goed in de gaten en dat kan natuurlijk nooit kwaad.

Bron: Italie.nl

Lees ook:Italië ontdekt mozzarella-fraude
Lees ook:Waterbuffelmozzarelladioxine
Lees ook:Italië aan de Hollandse kust
Lees ook:Buffelmozzarella mag weer
Lees ook:Moslima Italië beboet voor dragen boerka

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.