Italianen moeten traditionele lekkernijen vaarwel zeggen

frittura_di_paranzaDe Italianen zullen tal van traditionele lekkernijen moeten missen door nieuwe EU-regels die dinsdag van kracht worden, meldt De Telegraaf. Daardoor moet met grotere mazen in de netten gevist worden.

Dit heeft gevolgen. Populaire gerechten als de frittura di paranza kunnen dan niet meer worden gemaakt. Daarvoor worden verschillende kleine vissoorten gefrituurd, die niet meer gevangen kunnen worden. Ook mag er niet meer te dicht bij de kust worden gevist waar bepaalde weekdieren leven.

Arrigo Cipriani, eigenaar van de beroemde Harry’s Bar in Venetië, is boos omdat hij zonder de seppia, een kleine inktvis, zal moeten koken. „De seppia is een fundamenteel element van de keuken van Venetië; die kunnen ze ons niet afpakken!” zei Cipriani in de Corriere della Sera van zondag.

Cipriani is de auteur van talrijke gezaghebbende kookboeken. De Amerikaanse schrijver Ernest Hemingway was stamgast bij zijn vader in familiebedrijf Harry’s Bar.

Lees ook:Pasta van de inktvis
Lees ook:Doe Venetië een plezier en blijf weg
Lees ook:Verbod op voeren van duiven in Venetië
Lees ook:Venetianen zwemmen door hun stad
Lees ook:Venetië de zomerdrukte voorbij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.