Italiaanse cake met Kerst en Nieuwjaar

Wil je Capodanno, het nieuwe jaar, en Natale, kerst, op z’n Italiaans vieren? Zorg dan dat je een panettone in huis hebt. Dit is een goudgele ronde cake, gevuld met sukade, rozijnen en gesuikerde vruchten.

De panettone is al eeuwen het traditionele kerstgebak van Milaan. De populariteit breidde zich al snel uit over de hele regio Lombardije en zelfs over heel Italië. Pandoro is de Veronese variant op de Milanese panettone. Pandoro, wat ‘gouden brood’ betekent, wordt met vanillesuiker of poedersuiker bestrooid en bevat geen sukade en rozijnen, zoals de panettone.

De bekendste merken zijn wel Melegatti, Bauli, Loison Motta en Le Tre Marie en natuurlijk Paluani, de sponsor van Chievo Verona. Panettone en pandoro zijn heerlijk met een glaasje Prosecco als afsluiting van het cena natalizia, kerstdiner, of om het nieuwe jaar in te luiden.

Italië.nl

Lees ook:Siciliaanse zoetigheden: gevaarlijk lekker
Lees ook:‘Nieuwjaars make-up’ serieuze zaak voor Italiaanse dames
Lees ook:Het boek dat Italië een ander imago geeft
Lees ook:Italië verkoopt caloriearme aardappel
Lees ook:Lippi: “Italië is klaar voor vanavond”

Eén reactie op “Italiaanse cake met Kerst en Nieuwjaar

  1. Kim

    Voor mensen die naar Rome gaan tijdens de feestdagen: http://www.diningcity.com/rome , op deze site vind je restaurants die geopend zijn tijdens deze dagen!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.