Nederlandse flessenlikker en Italiaanse overdaad vergeleken

mangiare-lentamenteHebben we nog steeds zo’n schaamteloze flessenlikker in huis? Italianen weten niet eens van het bestaan ervan af en gooien een teveel aan voedsel zonder enig schuldgevoel weg.

Elk jaar gooit een Italiaans huishouden gemiddeld zo’n 9% weg van het eten dat zij kopen. Dit komt naar schatting neer op 515 euro voor dit jaar waarvan 50 euro verspilt tijdens kerstmis. Aldus de consumentenorganisatie ADOC. En hiermee viel de voedselverspilling dit jaar nog mee, dankzij de economische crisis. In 2008 kwam het weggegooide voedsel in euro’s neer op 561 waarvan 52 euro tijdens kerstmis.

Vers en bederfelijk voedsel zoals melk, eieren, vlees en kaas nemen 37% in van het voedsel dat in de prullenbak verdwijnt. Brood en groenten vertegenwoordigen 19% en 17% van het totaal. Een van de redenen waarom Italianen dit jaar voedsel weggooiden was, volgens de ADOC, omdat ze teveel eten in de uitverkoop kochten en hiervan is de houdbaarheidsdatum dus korter.

Na kerst verspilden Italianen 20 euro aan eten tijdens Nieuwjaar en 38 euro met Pasen.

Bron: Life in Italy

Lees ook:Veel vieze broden in Italiaanse bakkerijen
Lees ook:Italiaans tomatenhapje op toast
Lees ook:Bijzondere honing uit Sardinië
Lees ook:Plat brood met rozemarijn
Lees ook:Italiaanse stratenschoonmakers willen waskosten terug

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.