Een culinaire Giro d’Italia op de Utrechtse Heuvelrug

KoksgastenKoksgasten & Il Sogno

Anneke Mulder, professioneel kok van kookschool Koksgasten, organiseert al jaren samen met Italië boekhandel Il Sogno uit Amerongen een eigen Giro d’Italia. Een culturele en culinaire Italiaanse ontdekkingsreis op de Utrechtse Heuvelrug. Net als bij de wielerronde worden verschillende Italiaanse regio’s aangedaan. Op 15 november wordt de eerstvolgende ‘etappe’ georganiseerd.

Tijdens deze culturele en culinaire rondreis worden de deelnemers ontvangen bij Il Sogno in Amerongen met een espresso en Italiaanse zoetigheid, waar de aanwezigen meer te weten komen over de geschiedenis, cultuur en tradities van de regio die centraal staat. Vervolgens komen de deelnemers met eigen vervoer naar Koksgasten in Driebergen. Hier vertellen de kok en Il Sogno meer over de regionale producten, wijnen en gerechten

Aanstaande zondag Lombardia

De eerstvolgende etappe is op zondag 15 november met als thema ‘Lombardia’. In deze regio in het noorden van Italië, met belangrijke steden als Milaan, Mantua en Pavia, doet het eten denken aan het verleden. Polenta is het voornaamste bijgerecht en de beroemde minestrone kent hier zijn oorsprong. Ook pizzoccheri en ossobuco behoren tot de traditionele gerechten uit Lombardia. Uiteraard mogen de kazen niet worden vergeten, naast de wereldberoemde gorgonzola komen ook mascarpone en taleggio hier vandaan.

Geïnteresseerden zijn zondag 15 november vanaf 14.30 uur van harte welkom bij Il Sogno in Amerongen. De kosten voor deze middag en avond bedragen, inclusief het zelfbereide Italiaanse diner en de drankjes, € 87,50 per persoon. Vooraf is gewenst, via www.koksgasten.nl.

Bron: NieuwsbladDeKaap.nl

Lees ook:Voorjaarssalon Il Sogno Amerongen
Lees ook:Italiaanse avond in Amerongen
Lees ook:Koerdische oplossing op z’n Italiaans
Lees ook:Dé trattoria van Utrecht
Lees ook:De perfecte Napolitaanse pizza

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.