Casa d’Italia in Amersfoort raakt de mediterrane snaar

Casa d'ItaliaCasa d’Italia

Ondernemer Robert Roegen Dijkhof raakt met zijn delicatessenwinkel Casa d’Italia de juiste mediterrane snaar. Zelfgemaakte pasta, antipasta, Italiaanse wijnen, echte salami’s, thuisgemaakte maaltijden en dessert, al vijftien jaar lang biedt Casa d’Italia alles wat Italiaans is. Ook dit jaar behoort Roegens winkel bij de twintig beste delicatessenwinkels in Nederland.

Uitstekende pasta’s en pestosaus

De populariteit is niet alleen te danken aan het verlangen naar Italië, maar ook aan het assortiment. “Vooral onze pasta’s en de pestosaus zijn heel speciaal”, aldus Roegen. “Naast gedroogde pasta’s maken we een groot deel nog zelf, dat is natuurlijk supervers. Net zoals onze zelfgemaakte pestosaus, die is enorm geliefd, daar rijden de mensen voor om.” Hoegen kookt de meeste gerechten zelf aan de hand van de originele recepten. “Soms wil iemand het recept niet geven. Dan probeer ik te achterhalen welke ingrediënten er gebruikt zijn en begin ik gewoon te experimenteren tot het goed is. Een goed voorbeeld is de kaaslasagne, daar hebben we geen recept van en toch, na wat rommelen, smaakt het net zo als het origineel.”

Voorbereid de feestmaand in

Voor de feestmaand heeft Casa d’Italia twee Italiaanse heerlijkheden in huis: de Panadore en de Panatone. Roegen: “De eerste is een kruising tussen een cake en een tulband. De Panadore moet jezelf nog vullen. Italianen doen dat bijvoorbeeld met noten en rozijnen. De Panatone is de kant en klare variant van de Panadore. Ik maak ze overigens niet zelf, ik ben geen banketbakker en de recepten zijn vrij bewerkelijk.” Casa d’Italia staat bekend om haar wijnen. “Op zes november heb ik weer de Vino Novello van Cavit binnen. Die wijn is de Italiaanse versie van de beaujolais primeur, maar wel twee weken eerder binnen. Daarnaast verkopen we veel prosecco, goedkoper dan champagne en minstens even lekker.”

Casa d`Italia, Leusderweg 218, telefoon 033-4612713, fax 033-4635889, [email protected], Casaditalia.nl.

Bron: ScherpenzeelseKrant.nl

Lees ook:De Zilveren Lepel Pasta
Lees ook:Italianen eten steeds minder pasta
Lees ook:Italiaanse Nepwijn in Duitsland
Lees ook:Italia al Dente in Amsterdam
Lees ook:Italiaans koken: jong geleerd oud gedaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.