De goddelijke smaak van funghi

Godenvoedsel

De Romeinen omschreven funghi al als “voedsel van de goden”. Een terechte omschrijving door de voortreffelijke geur en bijzondere smaak van deze paddenstoelen. Magazine ‘De Smaak van Italië’ zet in editie 5 de verschillende soorten funghi voor je op een rij. Ook worden er een aantal ‘goddelijke’ recepten onthuld. Deze aandacht voor funghi heeft een reden.

Het seizoen waarin de Italianen op zoek gaan naar paddenstoelen in de bossen breekt weer aan. Het zoeken, verzamelen en bereiden van paddenstoelen is al eeuwenlang een Italiaanse traditie én een familieaangelegenheid. Bijna iedere familie heeft wel een eigen ‘funghi-expert’ in huis die je alles kan vertellen over de verschillende soorten en smaken.

Maar wat hebben wij eraan te weten welke paddenstoelen je in de Italiaanse bossen kunt vinden? Daarom stelde ‘De Smaak van Italië’ in editie 5 een lijst samen van de Italiaanse funghi die ook in Nederland verkrijgbaar zijn. Dit nummer ligt nu in de winkel!

Lees ook:17 paddenstoelenzoekers overleden in Italië
Lees ook:Italiaanse kastanjesoep met paddenstoelen
Lees ook:Oliodiolivo: Kunst van de Italiaanse smaak
Lees ook:Italiaanse soep in tijden van herfst
Lees ook:Kraampjes met Italiaanse kastanjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.