Plat brood met rozemarijn

Focaccia al Rosmarino

Laten we eens variëren op het Nederlandse brood uit de supermarkt. Of van de bakker, voor zover we daar nog komen. Zo gemaakt, eventueel te bewaren in de vriezer, en de lunch wordt op de een of andere manier opeens een ‘beleving’.

Ingrediënten

250 g bloem
150 ml lauw water
zakje gedroogd gist (vers 10 g)
1 tl suiker
2 el olijfolie
1 tl keukenzout
naaldjes van 1 tak rozemarijn
grof zeezout

Bereidingswijze

Roer de gist en de suiker door het lauwe water en laat het mengsel 10 minuten staan.

Maak een bergje van de bloem met het keukenzout, maak in het midden een kuiltje en giet hier het lauwe water in.

Begin vanuit het midden de bloem met het water te mengen en vorm zo het deeg.

Kneed het deeg tot het mooi elastisch is en laat het afgedekt 30 minuten rijzen.

Kneed het deeg kort door en rol het cirkelvormig uit tot een dikte van ca 1 cm. Leg het op een bestoven bakplaat of pizzaplank en laat het onafgedekt 30 minuten rijzen.

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Besmeer de bovenkant van het deeg met olijfolie en bestrooi het met de rozemarijn en het zeezout.

Bak het brood mooi goudbruin. (ca. 25 minuten)

Tip: Door gesneden olijven of gedroogde tomaten door het deeg te mengen en het te bestrooien met knoflook en kaas krijg je een heerlijk brood als ‘knabbel’ vooraf.

Buon appetito!

Bron: Geleerd tijdens een Kookcollege.

Lees ook:Nutella-land wijdt kookboek aan verslaving
Lees ook:Italiaans tomatenhapje op toast
Lees ook:Lekker in de winter: Malfatti
Lees ook:Italiaanse kip met citroen, knoflook en rozemarijn
Lees ook:Pasta Slapa Kanga

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.