Aperol spritz

i188.photobucket.com)Deze vrijdagmiddag geen recept voor een gerecht, maar voor een drankje. Maar wat voor een drankje: Aperol spritz. Niets is zo lekker als een Aperol spritz op een zomerse dag onder een Venetiaans zonnetje. Maar hier in Nederland smaakt het ook goed, weet ik uit ervaring.

Wat heb je nodig?
Ten eerste een longdrinkglas. En daar doe je dan Aperol, Prosecco, sodawater, een olijf en een schijfje sinaasappel in. Maar wacht even, niet meteen beginnen. Want je moet wel de goede hoeveelheden gebruiken.

Het glas vul je eerst voor ongeveer een derde met Aperol. Schenk er vervolgens twee keer zoveel Prosecco op. En voeg dan een klein beetje sodawater toe. Prik vervolgens de olijf en het schijfje sinaasappel op een prikker, en doe dit in het glas.
Smakelijk drinken! En probeer jezelf te beheersen!

Bron: Italie.nl

Lees ook:Kom de zomer door met Italiaanse Spritz Aperol
Lees ook:Aperitivo: bestel een drankje, ontvang een maaltijd
Lees ook:Toi Toi Toi met To To To!
Lees ook:Meest elegante man Italiaan
Lees ook:Cocaïnegebruik in Italië verdubbeld sinds 2001

6 reacties op “Aperol spritz

  1. Wondelgijn

    Na een heerlijke vakantie in Noord Italië ben ik totaal veroverd door dit drankje! Heerlijk!! Bedankt voor het recept dus!! De Prosecco heb ik ondertussen koud staan, net als de sinaasappel, de olijf en het sodawater… maar nu moet ik de Aperol nog vinden… Enig idee waar ik dit kan vinden??
    Thanx!!

      /   Beantwoorden  / 
    1. sjaan

      Hoi,
      Ik ben ook in italie verliefd geraakt op de aperol spritz. de aperol is abrikozenlikeur. Daar ben je denk ik inmiddels al achter.
      Veel drankplezier.

        /   Beantwoorden  / 
      1. martin

        Sjaan, heb jij inmiddels in NL al een adres gevionden waar je dit kunt kopen… alvast bedankt

          /   Beantwoorden  / 
        1. Rick

          Gewoon bij Albert Heijn…

            /   Beantwoorden  / 
  2. Marcel

    Het Venetiaans recept is
    1/3 Aperol
    1/3 Prosecco
    1/3 soda water

    onderin een sinasappelschijfje (een olijf komt wel eens voor maar niet altijd)

      /   Beantwoorden  / 
  3. ton

    Laatst bij de Gastronomia Italiana in Heesch gekocht.

    Daar heb je de kant en klare van aperol spritz. Hoef je niet meer te mengen en de verhouding is precies.

    Staat geloof ik ook op hun website:
    http://Www.g-italiana.nl

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.