Apulië, het schitterende buitenbeentje van Italië

pugliaWaar gaan de Italianen uit het noorden met vakantie? Toscane vinden ze te druk, dus zetten ze koers naar het diepe zuiden. Naar het landelijke Puglia (of Apulië) bijvoorbeeld, de ‘hak’ van de Laars.

Een bakoven in volle zomer, zalig zacht in september en oktober. Puglia is bovendien dichterbij dan je denkt, want vanaf onze zuiderburen zijn er zowel vluchten naar Bari als naar Brindisi . Huur een auto en verken de streek met de volgende tips op zak.

Het landschap

Laat je niks op de mouw spelden: Puglia lijkt niet op Toscane, het is wel heel landelijk en glooiend, met veel (tot duizend jaar oude) olijfbomen en wijngaarden, en ‘s zomers kurkdroog, maar daar houdt elke vergelijking op. Omdat Puglia de hak vormt van de Italiaanse laars wordt de streek omringd door de heldere wateren van de Adriatische en Ionische Zee. Waar je dus ook bent, zee en strand, afgewisseld met rotsen, kliffen en grotten, zijn nooit ver weg. Maak zeker een tochtje langs de prachtige rotskust naar het meest zuidelijke punt van Puglia: Santa Maria di Leuca.

Lees verder op HLN.be.

Lees ook:Italiaanse films op kerkplein Leiden
Lees ook:Corruptie Italië gestegen met 229 procent
Lees ook:Grootste jackpot uit Italiaanse geschiedenis gewonnen
Lees ook:Nieuwe complete reisgids over Toscane
Lees ook:Bed & Breakfast zoekt Nederlandse eigenaars

Eén reactie op “Apulië, het schitterende buitenbeentje van Italië

  1. Italie2go

    Puglia is zeker fantastisch! Het staat vooral bekend om de zogenaamde Trulli (meefvoud van Trullo) zoals op de foto te zien is. Jaarlijks trekken veel toeristen naar Alberobello en Locorotondo on deze mooie witte bouwwerken te bekijken. Nog iets fenomenaals over Puglia: er zijn er nog een aantal dorpen waar Grieks gesproken wordt!

    Het zuidelijkste gedeelte van Puglia is de streek Salento. Kijk bijv. eens op Youtube.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.