Naar Italië? Pas op voor milieuzones

Zona traffico limitatoEen groot aantal Italiaanse stadscentra kennen tegenwoording zones met beperkte toegang: de zogenaamde ‘milieuzones’, vaak historische stadscentra. De boete op het binnenrijden van zo’n zone is minstens 110 euro.

De ANWB heeft al honderden meldingen ontvangen van mensen die dit is overkomen en waarschuwt vakantiegangers ervoor goed uit te kijken. Deze milieuzones worden aangegeven met een rechthoekig bord met daarop de tekst ‘Zona traffico limitato’. Op het vierkante witte bord staat het internationale bord ‘verboden in te rijden’. Verder staan er tijden en uitzonderingen op.

Luchtvervuiling

De zones zijn ingesteld om luchtvervuiling tegen te gaan en om de monumenten te beschermen. Gemotoriseerd verkeer is in deze zones alleen toegestaan voor vergunninghouders. Doorgaans wordt er gehandhaafd met behulp van flitspalen.

Slecht zichtbaar

Het vervelende is echter dat het bord vaak in een ‘woud’ van verkeersborden staat, op plaatsen waar bestuurders zoekend rondrijden in een voor hen vreemde stad. Er zijn gevallen bekend tot negen en veertien boetes in één stad.

Bezwaar

De boete wordt meestal geïnd door het incassobureau European Municipality Outsourcing dat wordt ingehuurd door de Italiaanse overheid. Bezwaar maken heeft alleen zin als de bestuurder kan aantonen niet ter plaatse te zijn geweest of als de bestuurder de boete pas ontvangt als er meer dan een jaar is verstreken.

Bron: opReisGids.nl

Lees ook:Vakantiegangers moeten oppassen voor boetes in Italië
Lees ook:Nederlanders massaal bekeurd in Italië
Lees ook:Staatssecretaris en militaire zones tegen afvalprobleem
Lees ook:Moslima Italië beboet voor dragen boerka
Lees ook:Snelheidsmaniak rijdt zeven Calabrese fietsers dood

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.