Parma, meer dan de stad van kaas en ham

Parma cathedraleParma’s kunstschatten

Parma is niet alleen de stad van ham en kaas, maar ook die van schoonheid en charme. Zowel inwoners als bezoekers beamen dat. Deze charmante stad doet wat kunstschatten betreft niet onder voor grotere Italiaanse steden. Parma heeft een prachtig oud centrum, wijken met mooie statige panden, parken, tuinen en een interessante, rijke historie.

Parma is niet alleen de stad van de Parmaham en de Parmigiano Reggiano, maar ook de geboorteplaats van Giuseppe Verdi en Arturo Toscanini en van de schilders Correggio en Parmigianino. Naast een gerenommeerde universiteit vind je in Parma ook voedselfabrikanten als Barilla en Parmalat. De inwoners van Parma, zo’n 180.000, zijn ervan overtuigd dat zij in een kleine hoofdstad wonen…

Lees verder in editie 6 van De Smaak van Italië.

Lees ook:ADV: Florence; leef het Dolce Vita!
Lees ook:Tip: de mooiste kerk van Napels
Lees ook:Prachtige ‘lichtkunst’ in Turijn
Lees ook:Lichaam prins Carlos naar Italië
Lees ook:Parmezaanse kaas mag alleen uit Italië komen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.