Amerigo 1934: hotel, trattoria en delicatessenwinkel

amerigo-moderne-traditiesVlakbij Bologna vind je Amerigo 1934: een hotel, trattoria en delicatessenwinkel waar gastvrijheid, passie, authentieke schoonheid en pure smaken de baas zijn.

Amerigo werd in 1934 opgericht door Amerigo en Agnese, grootouders van de huidige eigenaar Alberto Bettini en zijn vrouw Susanna. Amerigo maakte met de gelijknamige bar en trattoria naam in de omgeving. De kaart bestond uit eenvoudige seizoensgerechten die bereid werden op basis van recepten die al vele generaties meegingen. In de jaren vijftig van de vorige eeuw was Amerigo de eerste in de regio met een televisie.

Amerigo en Agnese wisten zo de mensen uit de omgeving aan zich te binden met het laatste nieuws, de traditionele keuken en een gastvrije atmosfeer. In 1987 wilde zij Amerigo verkopen. Alberto kon het echter niet hebben dat zijn ‘thuis’ in vreemde handen zou komen en besloot de zaak van zijn grootouders over te nemen. Bovendien was het de manier om zijn kennis van de Italiaans keuken met anderen te delen en de lokale, culinaire (familie)tradities voort te zetten. De bar werd verwijderd zodat Alberto en Susanna zich volledig konden concentreren op de trattoria. In 1998 werden alle inspanningen bekroond met de eerste Michelinster.

Trattoria Amerigo is, evenals het hotel, gelegen in Savigno; een plek die vaak omschreven wordt als ‘truffeldorp’. In de omgeving worden namelijk al decennia lang veel truffels van goede kwaliteit gevonden. Uiteraard weet Alberto ook met dit ingrediënt heerlijke gerechten te bereiden. De kaart biedt diverse mogelijkheden.

Kijk voor meer informatie op de website.

Bron: De Smaak van Italië

Lees ook:Top Italiaans voor vegetariërs
Lees ook:Italiaanse politica Susanna Agnelli overleden
Lees ook:Rome krijgt Europees erg-duur-hotelprimeur
Lees ook:Dé trattoria van Utrecht
Lees ook:Italiaanse wijntherapie tegen huidveroudering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.