Stedentrip: Rome, Florence en Milaan

De Duomo Santa Maria del Fiore in FirenzeDe drie schonen?

Rome, Florence en Milaan worden door Het Laatste Nieuws neergezet als ‘de drie Italiaanse schonen’. Wat er zo ‘schoon’ is aan Milaan vergeleken met authentieke steden als Bologna of Venetië valt te betwijfelen. Desondanks biedt het artikel een goede beschrijving van ‘de drie’, dus hier de nuttigste tips in een notendop voor een eventuele najaars-stedentrip.

Rome

Een stedentrip duurt meestal kort en bij een verblijf van slechts enkele dagen in de Eeuwige Stad is het aan te raden gebruik te maken van de drie dagen geldige ‘Roma Pass’. Deze kun je voor 20 euro kopen bij de toeristische informatiepunten, Punti Informativi di Turismo, of in een van de vele musea. De pas geeft gratis toegang tot twee musea en korting op alle andere musea, monumenten en evenementen. De tip om het Colosseum, het Vaticaan, de Sint-Pietersbasiliek en de ruïnes op het Forum Romanum te bezoeken is misschien overbodig. Doen!

Florence

Niet alleen de stad is mooi, ook de omgeving van Florence is prachtig. Gelegen in het hartje van Toscane ligt, omgeven door groene, glooiende heuvels, de mooie renaissancestad Firenze. ‘Kunst’ is het eerste woord dat in je opkomt bij een bezoek aan de stad waar onder andere Dante, da Vinci, Botticelli en Michelangelo hun inspiratie opdeden. Het aanbod aan kunstschatten gaat je hier niet vervelen. Bezoek zeker de Duomo Santa Maria del Fiore, de Galleria degli Uffizi, een van ‘s werelds oudste en rijkste musea, en de Galleria dell’Accademia, het museum dat onderdak biedt aan de David van Michelangelo. Voor sightseeing kun je het beste relaxen op het Piazzale Michelangelo.

Milaan

Milaan is de stad van de beurs en strakke zakenmannen, van haute couture en shoppen. Maar ook cultuurliefhebbers kunnen hier aan hun trekken komen met onder andere het museum voor modern kunst Galleria d’Arte Moderna, de moderne wolkenkrabbers Pirelli en Torre Velasca, het wereldberoemde operagebouw La Scala en het renaissancekasteel Castello Sforzesco. Vergeet niet dat net buiten Milaan de prachtige meren Lago Maggiore, Lago di Como en Lago di Lecco liggen!

Buon viaggio!

Lees ook:Grote expositie Caravaggio in Rome
Lees ook:Koffietijd in de eeuwige stad
Lees ook:Italië in veertien dagen
Lees ook:Oud Grieks zilverwerk tentoongesteld in Rome
Lees ook:Florence in toverachtige sferen

Eén reactie op “Stedentrip: Rome, Florence en Milaan

  1. reiziger

    Florence en Milaan heb ik nog niet bezocht, maar ga dat zeker nog een keer doen in de toekomst. Venetie is in ieder geval ook de moeite waard.

    Rome ben ik wel een week geweest en ik kan zeker zeggen dat een bezoekje aan Rome meer dan de moeite waard is. Waar je ook kijkt, overal is wel iets te zien in dit openlucht museum

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.