De verborgen binnentuinen van Venetië

Corte sconte

Sommige plekken in Venetië zijn overbevolkt. Iedereen kent ze. Maar andere plekken liggen op een veilige afstand van het toeristische verkeer. Weliswaar ver van het historische centrum, maar makkelijk te vinden voor de bezoeker die graag wat rondslentert in de zijstraatjes. Maar er bestaat ook nog een derde soort plek.

Dit zijn de verborgen binnentuinen, corte sconte. Plekken die je niet kunt zien vanaf de straat. Hiervoor moet je vaak eerst heel wat steegjes inslaan en hoekjes omslaan. Zelfs als je ernaar zoekt, vind je ze soms nauwelijks. Maar, als je er dan een ontdekt, maakt dit je dag. Onthoud de route en vertel het alleen aan je beste vrienden!

Lees ook:Lezers tips: Goedkoop eten in Rome
Lees ook:Italiaanse wijntip voor de feestdagen
Lees ook:Italiaanse tv-kok geschorst wegens gestoomde kat
Lees ook:Kunstzinnige Venetiaanse watertanken
Lees ook:Stoere Napolitaanse burgerpolitie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.