Schrijven in Toscane met Jeroen Terlingen

‘Ik heb altijd al willen schrijven.’

Een uitspraak van vele aspirant-schrijvers die er ondanks hun talent niet in slagen hun ideaal te verwezenlijken. De kunst van het schrijven is vaak je leven zó te organiseren dat het van schrijven komt. Jeroen Terlingen zorgt daarvoor tijdens een verblijf op Il Castello in het hart van Toscane. Hier kun je onder begeleiding van een ervaren auteur/docent één of twee weken je creativiteit uitleven. Ook een partner die niet deelneemt aan de cursus is welkom. In de cursus van 20 tot en met 27 juni is nog plaats!

Het verblijf

Il Castello, het kasteel, ligt tussen Sarteano en Chiusi in het inspirerende heuvellandschap van Toscane, omgeven door Etruskische kunstschatten. Je kunt hier zowel binnen als in de historische tuin en op de prachtige loggia in alle rust schrijven. Daarnaast is er genoeg gelegenheid om de omgeving te verkennen of van het zwembad te genieten. ’s Avonds krijg je een heerlijke Toscaanse maaltijd voorgeschoteld, geschikt voor zowel vegetarische als niet-vegetarische gasten.

Het schrijven

Het verhaal dat in je hoofd zit moet op papier. Je vertelt het aan de lezer zodat het ontroert, ontspant, inspireert of tot nadenken stemt. Uit niets mag blijken hoe ingewikkeld het ambacht is. Gepieker, uitprobeersels, eindeloos overlezen, tegen het licht houden en bijschaven zijn aan het eindproduct niet meer af te lezen. Dat kun je leren door inzicht te verwerven in het schrijfproces, door de obstakels te herkennen die onvermijdelijk opdoemen.

Wie is Jeroen Terlingen?

Jeroen Terlingen was tot 1993 redacteur van Vrij Nederland. Daarna wilde hij wat meer tijd om voor zichzelf te schrijven. In januari 2007 verscheen zijn dertiende boek ‘Apollo Henkie’, het levensverhaal van Henk Terlingen. Verder verzorgt hij colleges journalistiek en traint hij redacties van kranten en tijdschriften.

Praktisch

Een week kost € 875 per persoon en € 1485 voor twee personen. Wanneer maar een van beiden de cursus volgt betaal je € 1325. De bedragen zijn inclusief cursusgeld, cursusmateriaal, logies, alle maaltijden, koffie en thee. Andere drankjes zijn exclusief.

Il Castello ligt op tien minuten autorijden van het station in Chiusi én op tien minuten van de Autostrada Florence-Rome. Het vliegveld van Rome ligt op ongeveer negentig treinminuten. Voor vervoer van en naar het station van Chiusi kan worden gezorgd.

Kijk voor meer informatie op Jeroenterlingen.nl.

Bron: Jeroenterlingen.nl


Lees ook:Hotel Galles in Milaan
Lees ook:Cursus Italiaans bij KREK in Scherpenzeel
Lees ook:Boerderijvakantie Italië: kort en goedkoop
Lees ook:Stedentrip: Rome, Florence en Milaan
Lees ook:Cursus Italiaans als voornemen Nieuwjaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.