Gratis met je camper bij Italiaanse boeren

Als lid van Fattore Amico kun je voor 32 euro per jaar met je camper bij een Italiaanse boer verblijven. Een peulenschil in vergelijking met wat je voor een gewone campingplaats betaalt.

In navolging van de succesrijke formule van France Passion om camperfanaten een gratis parkeerplaats voor de nacht te bieden, hebben ook Italiaanse wijn- en fruitboeren zich verenigd. Een buitenkans voor wie wil doortrekken naar het zuiden.

Sinds vijf jaar volgt Italië het Franse voorbeeld. Inmiddels kun je terecht op 263 boerderijen in 87 Italiaanse districten. Op de website kun je een map raadplegen met de locaties van deelnemende landbouwers, handig om de tocht samen te stellen.

Bij de sticker voor op de camper die het lidmaatschap duidelijk maakt, ontvang je een handige gids met adresjes en kaarten. Bijkomend voordeel is dat je van traditionele ambachtelijke producten kunt proeven.

Vergeet echter niet dat je slechts 24 uur op één boerderij mag blijven met deze formule. En er wordt van je verwacht dat de camper volledig uitgerust is. Op de meeste plaatsen zijn er namelijk nauwelijks faciliteiten voor water, stroom en sanitair.

Bron: 6minutes.be, 7 januari 2009

Lees ook:Oliodiolivo: Kunst van de Italiaanse smaak
Lees ook:Adopteer een Italiaanse olijfboom en proef!
Lees ook:Het Smaak van Italië Evenement 2010!
Lees ook:Napels transformeert tot kerststal
Lees ook:Voorjaarssalon Il Sogno Amerongen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.