Overblijfselen van de Romeinse stad Saepinum

SaepinumOok voor deze zaterdagmiddagtip gaan we naar de kleine regio Molise, en om precies te zijn naar de provincie Campobasso. Daar ligt het plaatsje Sepino. Op zich niets mis mee, met die plaats, met haar kleine steegjes, en de mooie ligging in de bossen. Maar het mooiste van dit dorp zijn wel de overblijfselen van de  Romeinse stad Saepinum.

Het grote voordeel van Saepinum is dat hier nog maar weinig toeristen rondlopen. In andere gebieden met archeologische vondsten – denk maar aan Rome – is het druk, heel druk. Maar in Saepinum is het genieten zonder dat anderen in de weg lopen.

Want genieten is het daar in deze Romeinse stad, die al vanaf de 3e eeuw voor Christus bestaat. Op het terrein vindt u boeiende resten van een Romeinse stad. Zoals een theater, marktplaats, stadspoorten, thermen en tempels. Ook is er een mooi museum op het terrein te vinden: het Museo Archeologico Vittoriano.

Lees ook:Baden met de Romeinen
Lees ook:Oudste beeld van Caesar in Frankrijk gevonden
Lees ook:Ryanair vliegt nu ook naar Triëst!
Lees ook:Nu te horen in Italië: kijk rechts, een lynx!
Lees ook:Tip: Naar het Colosseum? Bezoek eerst de Palatijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.