Tip: La Lanterna in Genua

www.ep2ds-mss.infm.it)Voor de zaterdagmiddagtip gaan we weer de hoogte in. Nu in Genua, waar de oudste nog werkende vuurtoren staat: La Lanterna.

De haven van Genua heeft de stad in de 11e en 12e eeuw veel macht en welvaart bezorgd. Van groot belang was de Lanterna, een vuurtoren die er nog steeds staat. Al ziet hij er nu wel anders uit dan in de 11e en 12e eeuw. In 1543 is de vuurtoren gerestaureerd, en de vorm waarin hij toen is gebracht, heeft hij nog steeds.

De vuurtoren is een mooi en opvallend oriëntatiepunt. Hij is 77 meter hoog, en bestaat uit drie delen: een blok van 36 meter, daarop een blok van 34 meter en daarop een lichtkoepel van 7 meter. De Lanterna zelf staat op een heuvel van 40 meter, waardoor de top van de vuurtoren 117 meter boven zeeniveau is.

En nog steeds is de Lanterna van belang. De vuurtoren werkt immers nog steeds. Het is daarmee niet alleen de oudste nog werkende vuurtoren, maar ook een van de vijf hoogste vuurtorens van de wereld. Het is de grootste vuurtoren die opgetrokken is uit baksteen.

Lees ook:Venetië kampt met zwaarste overstromingen dit jaar
Lees ook:Biagio Antonacci leert ons samenwonen
Lees ook:Venetianen zwemmen door hun stad
Lees ook:Krijgen Italianen Zwitserse identiteit?
Lees ook:Bologna, de culinaire hoofdstad van Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.