Geen kinderen voor meerderheid Italianen

bimbiItalië staat bekend om haar lage geboortecijfer. Een recent onderzoek wijst uit dat hier geen verandering in is gekomen, integendeel.

De meerderheid van de Italiaanse stellen, 53.4%, heeft geen kinderen, blijkt uit een nieuw rapport van het International Family Studies Center (CISF), dat begin deze week werd gepresenteerd in Italië. Van de stellen die wel kinderen hebben heeft 21.9% één kind, 19.5% twee, 4.4% drie en slechts 0.7% vier kinderen.

De kinderloze Italianen geven aan dat de voornaamste reden van economische aard is. Van de stellen gaf 19.5% een gebrek aan geld op als reden, 8.9% zei dat het onmogelijk was werk en een gezin te combineren, 0.3% had onvoldoende woonruimte, 0.3% gaf aan dat de kinderopvang in Italië niet goed geregeld was en 57.8% zei dat het een persoonlijke keuze was.

Het rapport keek ook naar de kosten van het hebben van een kind en berekende dat een kind 35.3% van het huishoudbudget kostte.

Gekeken naar de economische crisis wees het rapport uit dat 16.4% van de Italianen onder de armoedegrens leefde, 18% leefde er net boven, 37.2% gaf aan problemen te hebben om het einde van de maand te halen, 22.4% had soms problemen, 5.3% had heel weinig problemen en 0.8% helemaal niet.

La bella vita in Italië?

Bron: Life in Italy

Lees ook:Steeds meer Italianen in greep van maffia
Lees ook:Italiaanse grootouders 50 biljoen euro waard
Lees ook:Haïti: Italië versnelt adoptieprocedures
Lees ook:Italianen meest pessimistisch in EU
Lees ook:Steeds meer Italianen voor homohuwelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.