‘Nieuwjaars make-up’ serieuze zaak voor Italiaanse dames

make-upMeer dan in andere Europese landen brengen Italiaanse vrouwen make-up aan op oudejaarsavond, vertelden dermatologen woensdag. Hier gaat een grondige voorbereiding aan vooraf.

Een recente studie van het Global Dermatology Research Center (IRDEG) in Ravenna liet zien dat de gemiddelde Italiaanse vrouw tussen de 12 en 14 verschillende producten zal proberen op de laatste dag van het jaar. De Spaanse en Franse vrouwen kwamen direct na de Italiaanse. “Elk van deze schoonheidsmiddelen bevat een gemiddelde van 25 actieve ingrendiënten, wat betekent dat vrouwen zichzelf blootstellen aan zo’n 300 verschillende chemicaliën”, zei IRDEG directeur Matteo Cagnoni.

“Zoveel make-up maakt een huid ontzettend gestrest, hetgeen een allergische reactie kan oproepen”, verklaarde Cagnoni. “Netelroos, zwelling, jeuk en branderigheid zijn slechts enkele van de mogelijke gevolgen van teveel verschillende make-up in korte tijd”. Hij adviseerde vrouwen om eerst een allergie-test te ondergaan alvorens te gaan experimenteren met nieuwe merken. Ook moeten zij leren het label te lezen voor chemicaliën die tot problemen kunnen leiden.

Life in Italy

Lees ook:Voel je slank in Italië
Lees ook:Nederlandse man niet sexy, Italiaanse man wel
Lees ook:De waarheid over het seksleven van Italianen
Lees ook:Minder dan één op twee Italiaanse vrouwen werkt
Lees ook:Onderzoek naar belastinggegevens online

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.