Nederlanders zijn emotioneler dan Italianen

www.wuerenlos.ch)Watjes zijn we, Nederlanders. We zijn veel emotioneler dan de Italianen. Ten minste, we vinden ons emotioneler dan dat Italianen zichzelf emotioneel vinden. Maar om nou te zeggen dat we ook echt emotioneler zijn dan de Italianen, dat gaat me te ver. Wat professor A.J.J.M. Vingerhoets van de Universiteit van Tilburg ook beweert.

Want wat heeft hij aangetoond in opdracht van de zakdoekjes-fabrikant Kleenex? Dat vijftig procent van de ondervraagde Nederlanders het makkelijk vindt om zijn emoties te uiten tegen 37 procent van de Italianen. Maar ja, zeggen is één, en doen is twee.

Uit het onderzoek van A.J.J.M. blijkt dat er een duidelijke samenhang is tussen de gemiddelde temperatuur in een land en de huilfrequentie. Hoe kouder het land, hoe meer er gehuild wordt. Dat komt niet doordat de koude wind voor traanogen zorgt, maar doordat in koude landen de mensen meer binnen zitten. En in privékring is het makkelijker om je emoties te laten gaan.

Maar toch heb ik altijd het idee dat de Italianen en inwoners van andere zuidelijke landen emotioneler zijn. Ze uiten zich veel meer. Maar wellicht huilen ze wel minder, dat kan. Maar om daar de conclusie aan te verbinden dat Nederlanders emotioneler zijn, dat vind ik om te huilen. Maar goed, ik ben dan ook een Nederlander.

Lees ook:Nederlanders massaal bekeurd in Italië
Lees ook:Italiaanse werknemer noemt baas ‘lul’
Lees ook:Vaste banen schaars in Italië
Lees ook:Spuiten en slikken onderzoekt Italië
Lees ook:Geen ‘bella vita’ voor 8 miljoen Italianen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.