Venetië kampt met zwaarste overstromingen dit jaar

ItaliaVeneziaAcquaAlta

Nog maar kort geleden kampte Venetië al met hoog water, maar nu krijgt de stad te maken met de zwaarste overstromingen in een jaar tijd.

De waterstand in de lagune waarin Venetië ligt is momenteel 1,43 meter hoger dan normaal. Meer dan de helft van de stad, 56 procent, staat onder water. Een combinatie van hoogtij, wind en hevige neerslag de afgelopen dagen is hiervan de oorzaak. Zoals gebruikelijk zijn in delen van de stad verhoogde houten platformen geplaatst om enig voetgangersverkeer mogelijk te maken.

Wanneer de inwoners van Venetië weer gewoon door hun stad kunnen lopen is nog niet duidelijk. Meteorologen verwachten pas na de kerst een daling van het waterpeil. Een jaar geleden stonden grote delen van de stad ook blank en steeg het waterpeil tot 1,56 meter boven het normale niveau.

Lees ook:Venetianen zwemmen door hun stad
Lees ook:Een waterige kerst in Venetië
Lees ook:Pootje badend door Venetië (video)
Lees ook:Italië wil gondels als Werelderfgoed
Lees ook:In Zuid-Italië verdrinkt vrouw door stormweer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.