Noord-Italië lijdt onder winterchaos

Hoewel je in eerste instantie zou denken dat bovenstaande afbeelding een typisch Nederlands tafereeltje laat zien, is niets minder waar.

Ook de Italianen lijden onder de winterse buien. In Noord-Italië heeft de sneeuw grote chaos veroorzaakt. Luchthavens zijn gesloten, op alle wegen gebeurden er zware ongevallen en meerdere scholen bleven gesloten na de kerstvakantie.

Luchthavens

Na meer dan dertig uur ononderbroken sneeuwval blijven vandaag de Milanese luchthavens Malpensa en Linate gesloten. Ook de luchthaven van Turijn in Piemonte blijft tot minstens 11 uur dicht, zo berichten Italiaanse media.

Autowegen

Op de sterk besneeuwde autowegen zijn sneeuwruimers én de politie in actie. Meerdere autowegen in Liguria en Piemonte zijn verboden voor vrachtwagens van meer dan 7,5 ton en/of ander verkeer.

Verkeershinder

In vele grote steden was er verkeershinder en gebeurden er ongevallen. In Milaan botsten twee trams tegen elkaar omdat een bevroren wissel het niet meer deed. Twee mensen liepen daarbij verwondingen op. Ook het spoorverkeer kreeg met vertragingen te maken.

Bron: Hln.be, 7 januari 2009

Lees ook:Piemonte inspireerde Ramon Otting
Lees ook:Eeuwige stad bedekt met dikke sneeuwlaag
Lees ook:Vijf doden vliegtuigcrash Italië
Lees ook:Ryanair opent drie Italiaanse bases
Lees ook:Martje en Kitty delen hun passie voor Italië

2 reacties op “Noord-Italië lijdt onder winterchaos

 1. henki

  hallo allemaal
  ik heb in 22jaar geen sneeuwkettingen nodig gehad maar nu was het weereens zover echt dramatisch het weer in italia…2klanten gewoon gesloten wegens sneeuwval kom vrijdag maar terug daar sta je dan??dus morgen weer maar proberen te gaan leveren en dus weer aan de goden overgeleverd maar ja het is winter dus kan gebeuren groetjes italia lover henki

    /   Beantwoorden  / 
  1. Jenny Theirlynck

   Ja, het is in veel delen van de wereld echt crisis momenteel.
   Italië is natuurlijk ook wat minder georganiseerd dan Nederland.
   Ik kan me herinneren dat ze in Milaan alles maar lieten liggen. Met sneeuw tot aan je knieën moest je je een weg banen naar een aperitivo.

   Succes!

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.