Italië introduceert gezondheidskaart voor huisdieren

Italiaanse huisdieren mogen voortaan, net zoals hun baasjes, een eigen digitale gezondheidskaart bezitten, is te lezen in “La Zampa”, La Stampa’s dierenafdeling.

Het plan is het resultaat van een partnerschap tussen AmicoPets, de website van huisdieren liefhebbers, het Ministerie van Gezondheid en de verenigingen van dierenartsen A.N.M.V.I en FNOVI. Eigenaren die de gegevens van hun huisdieren op de website plaatsen, ontvangen thuis een kaart en kunnen hier dan mee naar hun dierenarts om details over de gezondheid van hun huisdier te verkrijgen. Voor een vergoeding van €28.00 per jaar kunnen eigenaren naar de website surfen voor informatie over verzorging, voorkoming van ziekten en gezondheid.

Ieder huisdier krijgt een speciale code, die in het geval van huisdieren met een microchip, dezelfde zal zijn. Als een huisdier vermist raakt, kan de eigenaar onmiddellijk informatie geven aan de oproep van de website en, dankzij de database van de site, het huisdier sneller vinden. De database zal ook het Ministerie van Gezondheid van informatie voorzien over huisdierenbezit, wat handig kan zijn bij het voorkomen van de verspreiding van ziekten onder mensen.

Lees ook:Italië: eerste geval Mexicaanse griep niet-reiziger
Lees ook:Italiaanse OM in Engeland voor Stepneygate
Lees ook:Wel Italiaan naar finale EK
Lees ook:38 leden van ‘Ndrangheta opgepakt
Lees ook:Air France-KLM toch weer in gesprek met Alitalia?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.