Italië shockeert met alcohol-foetus campagne

mamma_beve‘Mama beve, bimbo beve’, oftewel: ‘Als mama drinkt, dan baby ook’, staat er op de posters die onder andere te zien zijn in de damestoiletten van Italiaanse cafés en restaurants.

Deze campagne moet vrouwen in Italië wijzen op het gevaar van alcohol tijdens de zwangerschap. Op de posters is een foetus te zien die in een glas alcohol wordt bedolven onder ijsklontjes en een sinaasappelschijfje. Aanleiding voor de campagne is een onderzoek van het Italiaanse Instituut voor Gezondheid.

Hieruit bleek dat maar liefst 65 procent van de Italiaanse vrouwen alcohol drinkt tijdens de zwangerschap. Volgens Europees onderzoek loopt één op de honderd baby’s gezondheidsrisico’s als de moeder tijdens de zwangerschap drinkt. De Wereldgezondheidsorganisatie raadt zwangere vrouwen aan alcohol tijdens de zwangerschap te vermijden.

Ondanks de goede bedoelingen van de campagne, krijgt deze toch veel kritiek. Er zou een verkeerd beeld van zwangere vrouwen gecreëerd worden…

Bron: De Telegraaf

Lees ook:Italiaanse jeugd drinkt ‘bella figura’ weg
Lees ook:Italianen krijgen wijn met de paplepel ingegoten
Lees ook:Minder dan één op twee Italiaanse vrouwen werkt
Lees ook:Italiaanse politie arresteert Bulgaarse vrouwenhandelaren
Lees ook:Grootouderdag in Italië

Eén reactie op “Italië shockeert met alcohol-foetus campagne

  1. Wesley

    Een beetje ongelooflijk dat zoveel vrouwen dat doen in Italie tijdens de zwangerschap, dat hele land is een beetje van het padje wat wil je ook met een voorbeeld als Berlusconi!

    Klopt het beeld wel dat de betere mensen allebei clean/schoon en met een goede conditie pas besluiten om kinderen te nemen je zou gaan twijfelen?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.