Italiaanse kinderen steeds dikker

Bimbo grassoHet doet nog steeds verbazen, dat in het land van stijl, smaak en klasse bambini steeds dikker worden. En dat niet alleen, ze leven waarschijnlijk ook korter dan hun ouders.

Het steeds dikker wordende middel van Italiaanse kinderen betekent dat velen eerder zullen sterven dan hun ouders, wees een recente studie uit. Het onderzoek, uitgevoerd door het Barilla Centrum voor Voedingsleer, berekende dat meer dan 1.1 miljoen kinderen tussen de zes en elf jaar oud nu overgewicht hadden.

“Voor het eerst in de Italiaanse geschiedenis is voor kinderen met overgewicht een korter leven dan dat van hun ouders voorspeld”, verklaarde Cladio Maffeis, een kinderarts aan de Universiteit van Verona. “De levensverwachting van onze kinderen is korter dan dat van onszelf, als resultaat van risicofactoren zoals obesitas, een verhoogde bloeddruk en diabetes”.

Het probleem deed zich vooral voor in de zuidelijke delen van Italië. Campania, de geboorteplaats van de pizza, produceerde de meest zorgwekkende resultaten, met 21% van de kinderen gecategoriseerd als zwaarlijvig. Hierna volgden de regio’s Molise, Sicilië en Calabrië, met een gemiddeld percentage aan overgewicht van 12%.

In de noordoostelijke regio Friuli Venezia Giulia, was het percentage van mensen met overgewicht maar 4%, gevolgd door Valle D’Aosta in het noordwesten, met 6%.

Bron: Life in Italy

Lees ook:Milanese schoolkinderen eten hun bord op
Lees ook:De pizzarobot kneedt, bakt en verpakt
Lees ook:Verse pizza uit een machine
Lees ook:Aan wie geven Italianen hun kinderen?
Lees ook:Minder Italianen stappen in huwelijksbootje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.