Baby Italië leeft nog twee dagen na abortus

foetusEen Italiaanse vrouw onderging een abortus maar een priester vond de foetus een dag later levend terug. Het jongetje van 22 weken oud overleed uiteindelijk na twee dagen.

Het was het eerste kindje voor de vrouw, ze koos voor een abortus toen uit scans bleek dat haar zoontje gehandicapt was. Zaterdag onderging ze de ingreep in haar thuisstad Rossano, in het zuiden van Italië. De dokters zagen niet dat de foetus nog ademde en lieten het voor dood achter.

Pas 20 uur na de operatie werd de blunder ontdekt toen de aalmoezenier van het ziekenhuis ging bidden bij het lichaampje. De baby lag gewikkeld in een laken, de navelstreng hing er nog aan. Hij bewoog en ademde. De priester alarmeerde onmiddellijk de dokters die het kind naar de neonatale afdeling van een naburig ziekenhuis brachten. Daar overleed het echter een dag later.

De Italiaanse politie heeft een onderzoek voor kindermoord in gang gezet, want abortus is nog altijd illegaal in Italië. De wet bepaalt ook dat dokters de verplichting hebben een kind in leven te proberen houden nadat het een abortus heeft overleefd. Ook de regering overweegt een onderzoek naar de omstandigheden van het incident.

De zaak leidt alvast tot heel wat controverse in het Katholieke Italië. Er rijzen opnieuw vragen over de grenzen van abortus en de levensvatbaarheid van de foetus.

Bron: Het Nieuwsblad

Lees ook:Abortus zorgt voor onrust in Italië
Lees ook:Vaticaan: “Artsen verschuiven gewetenskwestie”
Lees ook:Italië wil wereldwijd moratorium op abortus
Lees ook:Vrouw belaagt paus tijdens mis in Rome
Lees ook:Italië beloont vrouwen die geen abortus ondergaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.