Italianen krijgen wijn met de paplepel ingegoten

vino rossoEen goed glas wijn bij het avondeten is in Italië veel gebruikelijker dan hier. En niet alleen dan, ook tijdens de lunch of het zakendiner trekken de Italianen graag een fles open.

Niet verwonderlijk dat Italiaanse kinderen nogal eens kampen met een alcoholprobleem. Je zou kunnen zeggen dat ze alcohol met de paplepel krijgen ingegoten. Actrice Hayden Panettiere (20) bijvoorbeeld, dronk haar eerste glas alcohol dronk toen ze nog maar acht jaar was. Dit vertelt ze op digitalspy.co.uk. Maar Hayden vindt het de normaalste zaak van de wereld: “Ik ben Italiaans en we hadden altijd glazen rode wijn op tafel. Dat is wat kinderen doen in Italië”.

Niet voor niets legde Milaan als eerste Italiaanse stad een alcoholverbod op voor mensen onder de zestien jaar. Premier Silvio Berlusconi maakte zich zorgen over het gemak waarmee jonge mensen alcohol gebruikten. Volgens de laatste cijfers van de AA in Italië doen ongeveer 42% van de minderjarige mannen en 21% van de minderjarige vrouwen mee aan drinkfestijnen in het weekend. Maar liefst 34% van de Milanese kinderen onder de 11 jaar kampt met een alcoholprobleem en ruim 750.000 minderjarigen in Italië drinken alcohol.

Lees ook:Alcoholverbod voor minderjarigen Milaan
Lees ook:Italiaanse jeugd drinkt ‘bella figura’ weg
Lees ook:Italië shockeert met alcohol-foetus campagne
Lees ook:Dochter Berlusconi noemt vader ‘smeerlap’
Lees ook:Berlusconi wil vriendinnetjes mailen op Valentijnsdag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.