Snelle verspreiding infectieziekten Italiaanse gevangenissen

prison italyDe bijna middeleeuwse omstandigheden in Italiaanse gevangenissen vormen al lange tijd een groot probleem. Overbevolking zorgt ook voor een snelle verspreiding van infectieziekten.

Infectieziekten en mentale gezondheidsproblemen nemen epidemische vormen aan in Italiaanse gevangenissen. De overbevolking werkt dit volgens deskundigen in de hand. “HIV, tuberculose en hepatitis worden allemaal veel sneller verspreid binnen dan buiten de gevangenismuren”, zei Evangelista Sagnelli, deskundige in ziekten, tijdens een conferentie in Rome over gezondheid in de gevangenis. ”Dit is een ernstige situatie die snel een noodgeval kan worden”, zei hij.

Helft gevangenen heeft hepatitis

Sagnelli vertelde dat er geen betrouwbare statistieken bestaan over infectieziekten in Italië. “De gegevens die we hebben zijn al erg verontrustend. We kunnen met een redelijke mate van zekerheid vaststellen dat bijna de helft van de Italiaanse gevangenen een vorm van hepatitis heeft”, een infectie van de lever die cirrose kan veroorzaken, kanker en uiteindelijk falen van de lever.

“Zeker 2-3% van de gevangenen is geïnfecteerd met HIV”, voegde Sagnelli toe. Een cijfer dat tien keer zo hoog ligt als het nationale gemiddelde. Sagnelli zei dat het aantal gevallen van tuberculose ook hoger lag binnen dan buiten de gevangenis. Zeker 12% van de gevangenen is ooit blootgesteld aan de ziekte.

De overheid riep in januari de noodtoestand uit voor de gevangenissen in het land. De komende twee jaar wil de regering de overbevolking terugdringen. Dit kan ook inhouden dat sommige gedetineerden hun straf thuis moeten uitzitten als huisarrest.

Bron: Life in Italy

Lees ook:Zelfmoord Italiaanse gevangenissen hoogst sinds 20 jaar
Lees ook:Italiaans gevangenissysteem dreigt in te storten
Lees ook:Al vier zelfmoorden Italiaanse gevangenis 2010
Lees ook:Italiaanse gevangenissen ziekmakend
Lees ook:Italiaanse overheid begint uitzendbureau voor gedetineerden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.