Italië krijgt toch abortuspil

Foto De TelegraafOndanks verzet van de Rooms-Katholieke Kerk en een deel van het rechtse kabinet komt in het overwegend katholieke Italië een abortuspil op de markt.

Het Italiaanse agentschap voor farmaceutica AIFA keurde de pil goed na een testperiode van bijna twee jaar. De toestemming voor de verkoop is vandaag officieel bekendgemaakt. De pil RU486 wordt in andere landen al gebruikt om een ongewenste zwangerschap binnen de eerste vijf tot zeven weken te beëindigen.

De pil had deze zomer al op de markt moeten komen, maar een commissie van de Senaat vroeg de AIFA de goedkeuring te heroverwegen. Het agentschap handhaafde echter zijn besluit. Een wet uit 1978 laat in Italië alleen chirurgische abortussen toe. Artsen mogen op grond van gewetensbezwaren afzien van een ingreep, wat ongeveer 70 procent van de gynaecologen ook doet.

NRC

Lees ook:Katholiek Italië krijgt abortuspil
Lees ook:Abortuspil voorlopig niet te koop in Italië
Lees ook:Vaticaan: “Artsen verschuiven gewetenskwestie”
Lees ook:Historisch gesprek Berlusconi met oppositie
Lees ook:Berlusconi dreigt na ‘gezeur’ Europese Commissie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.