Mogelijk rookverbod verkeer Italië

fumareItaliaanse groeperingen voor bescherming van burgers en rijscholen waren afgelopen vrijdag dolblij met het ingediende verbod op roken tijdens het rijden.

“Roken terwijl je rijdt vergroot het risico op ongelukken”, zei Carlo Rienzi, hoofd van het bureau Codacons, waakhond voor burger en consument. “Naar schatting wordt 15% van alle ongelukken in het verkeer veroorzaakt doordat bestuurders hun ogen afwenden van de weg om hun sigaret aan te steken”. Rienzi zei dat Codacons al jaren vecht voor het rookverbod.

De vereniging voor veiligheid op de weg BastUnAttimo, Het Kost Slechts een Moment, was ook blij met het voorstel van Piergiorgio Stiffoni, senator van de partij Lega Nord. “Elke dag vinden er zo’n 600 ongelukken op de weg plaats in Italië en 90% wordt veroorzaakt door bestuurders die even niet opletten. Een groot deel van hen stak op dat moment net een sigaret aan”.

De voorzitter van de Italiaanse Automobiel Club, Enrico Gelpi, zei blij te zijn dat Italië eindelijk het voorbeeld van landen als Engeland opvolgt. Door de nieuwe maatregel kunnen autobestuurders een boete krijgen van wel  250 euro én vijf strafpunten op hun rijbewijs.

Maar niet iedereen is even enthousiast. Zo zei singer-songwriter Gino Paolo, die veelvuldig rokend afgebeeld staat op zijn albums: “Mensen hebben het recht om te roken in hun auto. Ik ben veel oplettender als ik rook tijdens het autorijden!”

Life in Italy

Lees ook:Maffiamoord schokt Italië (video)
Lees ook:Maximumsnelheid in Italië naar 150 km per uur
Lees ook:Rechter stiekem gevolgd door zender Berlusconi
Lees ook:Stepney veroordeeld tot gevangenisstraf in Italië
Lees ook:Ecomaffia wordt groter en groter

Eén reactie op “Mogelijk rookverbod verkeer Italië

  1. Jan K.

    We gaan de goeie kant op.
    Op naar de rookvrije wereld.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.