Italië gelooft in wijwater tegen Mexicaanse griep

WijwaterAngst voor de Mexicaanse griep heeft een groot aantal Italiaanse kerken doen besluiten speciale waterhouders te installeren met heilig water voor gelovigen.

De waterhouders vervangen de traditionele open schalen met wijwater waarin katholieke kerkgangers hun handen kunnen dopen. De houders met het heilige water werken ongeveer hetzelfde als een zeepdispenser. Er spuit water uit als een hand onder het kraantje wordt gehouden. In Italië zijn inmiddels ongeveer dertig mensen omgekomen door de Mexicaanse griep.

Uitvinder Luciano Marabese zegt dat hij wordt overstelpt met aanvragen sinds enkele kerken in Milaan – waaronder de kathedraal van Milaan – de wijwaterschalen voorlopig in de ban doen. ‘Sommige mensen zijn gestopt met het dopen van hun handen in het wijwater, omdat ze bang zijn voor infecties’, aldus Marabese tegen persbureau Reuters.

Priester Pierre Angelo Mota, met een kerk even ten noorden van Milaan, zegt dat het spuitende wijwater enkele van zijn parochieleden in eerste instantie verbaasde. ‘De technologische innovatie shockeerden enkele van mijn parochieleden, maar al snel omarmden ze het nieuwe apparaat. Ze zijn eraan gewend geraakt’, aldus de priester.

Bron: de Volkskrant

Lees ook:Eerste dode Italië door Mexicaanse griep
Lees ook:7,5 jaar cel voor priester na misbruik 9-jarige
Lees ook:Reddingshonden ingezet op Italiaanse stranden
Lees ook:Italië: eerste geval Mexicaanse griep niet-reiziger
Lees ook:Bankier in omhulsel van priester

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.