Meeste Italiaanse kusten schoon

Hoe schoon is het Italiaanse water waar jij als toerist in zwemt? Het blijft wat abstract, maar onderstaande informatie helpt wellicht iets om je al dan niet gerust te stellen.

Volgens een rapport van het Italiaanse ministerie van Volksgezondheid dat onlangs bekend werd gemaakt bleek dat zo’n 96% van de Italiaanse kusten geschikt zijn om in te zwemmen. Slechts drie regio’s kunnen echter zeggen dat hun kust 100% schoon is. De studie werd gebaseerd op testen op 5,175km van Italië’s 7,375km lange kustlijn.

De rapport wees uit dat er geen reden is om een limiet te geven aan het zwemmen voor 4,969km van de kusten en stranden. Aan de overgebleven 2,200km is geen groen licht gegeven om te zwemmen, omdat het niet mogelijk was dit water te testen of omdat het dichtbij havens, rivieren of kanalen lag. De drie regio’s met hun 100% schone kusten zijn de gelukkig geprezen regio’s: Emilia Romagna, Basilicata en Molise. Veneto en Camapania waren de regio’s met de meeste kusten met een negatief zwemadvies.

Sinds het ministerie van Volksgezondheid begon met het testen 18 jaar geleden, zijn de stranden waar het toegestaan is te zwemmen opgelopen van 81.3% in 1990 tot 91.9% in 2008. Biologische vervuiling maakte zwemmen ongeschikt voor 84% van de kustlijnen. Chemische en andersoortige vervuiling waren verantwoordelijk voor de rest.

Bron: Life in Italy, 10 augustus 2009

Lees ook:Drie doden Italië door noodweer
Lees ook:3D-brillen ‘Avatar’ verboden in Italië
Lees ook:Italiaans ijs lijdt niet onder crisis
Lees ook:250 reddingshonden tijdens badseizoen
Lees ook:Italiaanse politie ontdekt blauwe mozarella’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.