Exorcisten op Sicilië

“Achter vele ziekten zit de satan”, zegt een Italiaanse arts.

In heel Italië wonen ruim 100 exorcisten , maar Sicilië spant de kroon met 20. Deze zijn officieel benoemd door bisschoppen voor de bestrijding tegen demonen. Aan de strijd tegen Satan doen ook ministers, leken en artsen mee.

Duivel in patiënt

“De duivel gebruikt vaak een strategie alsof hij niet bestaat”, legt aartsbisschop Renzo Levatori uit tijdens lezingen op de pauselijke universiteit. Medicus Sergio Zappalà heeft onder zijn patiënten ook zieken die door de duivel zijn bezeten. “Ik werk geregeld met priesters, die opgeleid zijn om duivels uit te drijven. Bij neuropsychiatrische stoornissen , maar ook bij elke vorm van ziekte kan de duivel bezit nemen van een patiënt. Er zijn soms ook uiterlijke tekenen”.

Opleiding tot exorcist

Kardinaal De Giorgi zag als eerste het belang in van exorcisten. Bisschop Romeo onderschrijft het belang van de opleiding voor exorcisten: “We moeten een onderscheid maken tussen de aanwezigheid van de demon bij psychiatrische patiënten en andere zieken en ook bij neuropsychiatrische stoornissen. Ook zijn het vaak gevallen van zogenaamde intimidatie en vaak zijn het mensen met een gespleten persoonlijkheid”.

En nu maar hopen dat de patiënten snel genezen!

Bron: Rorate.com, 3 maart 2009

Lees ook:Comapatiënte Eluana Englaro moet blijven leven
Lees ook:Oorzaak dood Eluana Englaro uitdroging
Lees ook:Vaticaan: “Artsen verschuiven gewetenskwestie”
Lees ook:Van Well Shoes sluit overeenkomst met Fratelli Borgioli
Lees ook:Italiaanse artsen opereren Koerdische kinderen met ASD

Eén reactie op “Exorcisten op Sicilië

  1. snaplay

    er zijn ook wel artsen die bezeten zijn en politie en justitie. En ook het tuchtcollege en mensen op de werkvloer. En vooral g.g.z. Sixmastraat 2 in leeuwarden is erg. Als je daar iemand aan de lijn krijgt dan ben je binnen twee minuten buiten bewustzijn en in een aller akeligste sfeer gebracht die je de hele dag en de dag daarna nog achtervolgen. Ze willen niks. Dringen hun gedachten aan je op en praten je symptomen van psychiatrische stoornissen aan en wel zo dat je er van buiten bewustzijn raakte en dit heel naargeestig op je inwerkte op je gedachtenleven. Ze zijn doof en stom en dat is de duivel ook. Een slang is ook doof. En dat is een symbool van de duivel. De slang die verleid met gif. Zij zijn de nasleep. Oorzaak en gevolg. Zonder inhoud en kwaliteit een pompeus leven willen leiden, en mensen met plezier in onheil langs een hellend pad willen zien afglijden. Dit zijn demonen en moronen, bezeten door een demon, en verleiden, beinvloeden en in bezit nemen. Het zijn ongedresseerde psychopaten. Of a.s.p.ers omdat zij chronisch immoreel gedrag vertonen en geen gewetenswroeging hebben en goed met kwaad vergelden. Je moet wel telepatisch begaafd zijn wil je iemand van demonen kunnen verlossen en hun telkens een slag voor zijn. Dit zijn zij ook en zoeken een opening waar zij doorheen kunnen en mag ethisch wel sterk in je schoenen staan omdat de duivel verleid tot begeerten die niet in je voordeel uitpakken. Kortom een vergeestelijkte asceet. Het is zwaar werk om een demon uit te drijven. Het kost veel energie. Ik vind het wel knap dat zij dat kunnen. Want de duivel is zeer machtig, en heeft nog veel macht.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.