Vals Murano glas verkocht

murano glasAfgelopen zomer nog een fraai stukje Murano-glas gekocht in Venetië? Zo’n schattig veelkleurig glaasje of mooie (oor)hangertjes, of misschien wel een ketting met allemaal glazen kralen? En was het toevallig ook nog eens een aanbieding?

Dan ben je misschien genept. De Guardia di Finanza (Italiaanse FIOD) in Venezia heeft miljoenen artikelen in beslag genomen die afkomstig waren uit China, maar doorverkocht werden als origineel Murano-glas. Drie bedrijven die leverden aan verscheidene winkels in het centrum van Venetië zullen worden vervolgd wegens fraude.

Bij de bedrijven werden op de producten de etiketten met made in China vervangen door exemplaren met de tekst Murano glas. De Guardia di Finanza (ook wel Fiamme Gialle genoemd) heeft in enkele vuilniszakken de verwisselde etiketten ontdekt. Vervolgens hebben ze circa vier miljoen artikelen in beslag genomen. Of je dierbare Venetië-souvenir nu echt is of namaak? Ach, wat maakt het uit: het blijft uiteindelijk een herinnering aan la Serenissima, zoals de oude bijnaam voor Venetië luidt.

Bron: Italie.nl

Lees ook:Glazen alien op Murano
Lees ook:Een ster viel op Murano
Lees ook:Italië neemt kinderporno in beslag
Lees ook:Politie Italië neemt land en hotels in beslag
Lees ook:Oorring van Maradona verkocht voor 25.000 euro

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.