Dutch Design duurzaam in Italië

bibliotecaBijna 400 duizend mensen trokken afgelopen maand naar Milaan voor de Salone del Mobile, de grootste beurs van designmeubels ter wereld, om het werk van de duizenden ontwerpers te bekijken en zaken te doen.

De Salone is de graadmeter voor nieuwe trends en ontwikkelingen op het gebied van binnenhuisarchitectuur en meubelontwerp en verandert de stad in één groot designfestival. Behalve in het beursgebouw zelf -in Rho, een buitenwijk van Milaan- speelt de beurs zich voornamelijk af in de stad zelf. Elke winkel, garage of bezemkast wordt omgetoverd tot expositieruimte.

Tuttobene

Het Amsterdamse designcollectief ‘Tuttobene’ heeft ook dit jaar weer een ruimte gevonden waarin jonge ontwerpers hun design aanbieden. Het thema is duurzaam ontwerpen, een echte trend. En duurzaam kan ook heel simpel zijn. Gewoon een tas niet te zwaar maken, zodat de zwaartekracht er niet te snel vat op krijgt.

Bekijk de video op Radio Nederland Wereldomroep

Lees ook:Jonge ontwerpers naar Milanese ‘Salone del Mobile’
Lees ook:Lexus naar Milan Design Week
Lees ook:Nieuwe vakantiebestemming Italië wekelijks bereikbaar per trein
Lees ook:Mussi: tussen techniek en design
Lees ook:Het ‘Sjakie en de chocoladefabriek’ gevoel in Perugia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.