Italiaans design duo: kwaliteit en eenvoud

Roberto e Ludovica PalombaZoals er schrijversduo’s bestaan, al dan niet met een relatie, bestaan er ook designduo’s, zoals Roberto en Ludovica Palomba.

Roberto en Ludovica Palomba vormen niet alleen een echtpaar maar ook een designduo met inmiddels een groot aantal ontwerpen op hun naam. De Palomba’s staan bekend om hun hoge productiviteit en goedgevulde prijzenkast. Hun focus ligt vooral op het ontwerpen van badkamers en keukens, want daar gebeuren zulke mooie dingen.

“Weet je wel hoe veel mooie dingen er in de keuken en badkamer gebeuren?” verklaart Roberto Palomba hun passie. “Kinderen worden geboren in bad en onze dag begint in de badkamer. We lachen, huilen, praten en eten in de keuken met degenen die we liefhebben en hier sluiten we de dag weer af. Ik concentreer me graag op het mooier en beter maken van die ruimten.”

En dat mooier en beter maken zit wat de Palomba’s betreft niet in versiersels en tierelantijnen maar juist in eenvoud en materiaalkeuze. Roberto: “We hebben geen set gouden Palomba-regels. Ik wil alleen maar dat onze ontwerpen gaan over kwaliteit en eenvoud”.

Het als stel ontwerpen werkt voor hen prima. “Ludovica en ik werken, denken en leven op dezelfde manier”, zegt Roberto hierover.

Kijk voor meer informatie op de website.

Bron: De Smaak van Italië

Lees ook:Mussi: tussen techniek en design
Lees ook:Spaghetti met zwarte peper
Lees ook:Alleen voor kleding pronkt Madonna met Italiaanse achtergrond
Lees ook:Carluccio’s cucina: eenvoud uit Italië
Lees ook:Aubergine en verder (bijna) niets

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.