Nu wil Lufthansa misschien Alitalia overnemen

www.oldpost.net/)En nu probeert Lufhansa het. Nadat Air France-KLM zich heeft teruggetrokken als overnamepartner van Alitalia, heeft nu de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa plannen om de Italiaanse zuster over te nemen. Ze heeft al met de Italiaanse bank Unicredit gesproken over een mogelijk bod. Maar de Duitsers hebben geleerd van de perikelen rond Air France-KLM. Ze hebben drie duidelijke voorwaarden gesteld voor een mogelijke overname: de financiën van Alitalia moeten duidelijk in beeld zijn, er moet een reorganisatieplan komen en de vakbonden moeten meewerken. De vakbonden waren onlangs nog de bottleneck voor de overname door Air France-KLM.

Lees ook:Woensdag weer gesprek over Alitalia
Lees ook:Vakbonden negatief over overname Alitalia
Lees ook:‘Go’ van Italiaanse regering maakt 1 – 1 overnamestrijd Alitalia
Lees ook:Vakbonden willen weer onderhandelen met Air France-KLM
Lees ook:Air France-KLM breekt gesprekken met vakbonden af

0 reacties op “Nu wil Lufthansa misschien Alitalia overnemen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.