Italië grootste wanbetaler van Europa

financieel.infonu.nl)Italië staat weer bovenaan op een onderzoekslijstje. Of de Italianen er blij mee zijn, weet ik niet. Waarschijnlijk zijn ze er onverschillig over. Misschien weten ze wel niet beter. Maar voor exporteurs is het gedrag van Italiaanse bedrijven minder. Zij hebben namelijk de discutabele eer om de grootste betalingsachterstanden te hebben van de Europese Unie, aldus het onderzoek 'Trends in export 2008' van Atradius en Fenedex. Dit is op zich geen verrassing: Italië staat al jaren aan kop. Overigens wordt het nu wel spannender: Spanje komt opzetten. Daar worden betalingen ook steeds langzamer gedaan.

Lees ook:Italië grootste slachtoffer recessie
Lees ook:Steeds meer Italianen in greep van maffia
Lees ook:Italiaanse staat had banden met maffia
Lees ook:Italiaanse minister vindt ‘ananasstaking’ geslaagd
Lees ook:Gestolen Van Goghs in handen Italiaanse maffia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.