Air France-KLM mag bod doen op Alitalia

www.atspanishsteps.com)De raad van commissarissen van Air France-KLM heeft de luchtvaartmaatschappij toestemming gegeven om op 14 maart een bod te doen op de Italiaanse branchegenoot Alitalia. Voorwaarde is wel dat de overname wordt gesteund door de vakbonden. Of het bod geaccepteerd wordt is onder meer afhankelijk van de Italiaanse staat, die 49% van de aandelen Alitalia bezit. Gunstig voor Air France-KLM is dat Alitalia de Italiaanse staat 1 miljoen euro per dag kost. Ongunstig is het sentiment in vooral Noord-Italië, waar gevreesd wordt voor ontslagen. Bovendien willen veel Noord-Italianen – waaronder Silvio Berlusconi – dat Alitalia wordt overgenomen door een andere Italiaanse luchtvaartmaatschappij, Air One.

Lees ook:Banenplan van vrijdag moet overname Alitalia redden
Lees ook:Berlusconi roept investeerders op Alitalia over te nemen
Lees ook:Air France-KLM breekt gesprekken met vakbonden af
Lees ook:Berlusconi spreekt en de aandelenhandel Alitalia stopt
Lees ook:Air France-KLM mag Alitalia overnemen (als …)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.