€ 3 miljard voor Alitalia (als ze zich laat overnemen)

Air France-KLM wil Alitalia graag overnemen. De Italianen zelf zijn minder enthousiast. Dus gooide de directie van Air France-KLM er wat extra geld bij. Als Alitalia toestemt tot overname, zal de Frans/Nederlandse luchtvaartmaatschappij € 3 miljard investeren.

Vice-voorzitter Leo van Wijk van Air France-KLM zegde het bedrag toe tijdens een gesprek met de Wall Street Journal van 19 februari. Een van de voorwaarden die Van Wijk stelde is dat het aantal vluchten vanaf het Malpensa-vliegveld in Milaan zou verminderen. Air France-KLM wil Rome als overstapvliegveld, en niet Milaan. En daar ligt nou net het probleem, vooral voor de Noord-Italianen. Gisteren demonstreerden dan ook duizenden Italianen op Malpensa tegen de plannen. Ze waren toch al niet blij met de plannen van Air France-KLM. Eerder had Jean-Cyril Spinetta al gezegd dat er bij Alitalia 1.700 mensen weg moesten.

Of Alitalia echt in handen zal komen van de Frans/Nederlandse luchtvaartmaatschappij hangt af van de Italiaanse overheid. Zij moet beslissen of er gesneden mag worden in het aantal vluchten vanaf Milaan. Haar steun is allesbepalend: de Italiaans regeling bezit 49,9% van de aandelen Alitalia.

Lees ook:Overname Alitalia door Air France-KLM nu definitief van de baan
Lees ook:Vakbonden en regering komen met nieuw plan Air France-KLM
Lees ook:Vakbonden negatief over overname Alitalia
Lees ook:Deal Air France-KLM en Alitalia nog rond voor kerst
Lees ook:Banenplan van vrijdag moet overname Alitalia redden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.