Het Italiaanse zusje van vroeger

Zusje van vroegerIn ‘Het Zusje van Vroeger’ geeft schrijfster Sandra Di Bortolo, in Nederland geboren en van Italiaanse komaf, ons een kijkje achter de gesloten deuren van een Italiaanse immigrantenfamilie.

Silvana Scaglione, begin veertig, is de jongste uit een gezin met vier kinderen. In Nederland geboren in een Italiaans familie, waar vader het volgens Italiaanse traditie voor het zeggen heeft. Nadat eerst vader en vervolgens moeder overlijdt, ontstaat er een ware aardverschuiving in de hiërarchische verhoudingen binnen de familie. Haar oudste broer Franco wordt sinds het overlijden van vader als hoofd van de familie beschouwd. Dat is een vanzelfsprekendheid waar niemand aan twijfelt. Wanneer ook haar moeder overlijdt komt het leiderschap van Franco op losse schroeven te staan. Het volgzame gedrag van Silvana verandert in gespannen verzet tegen het heersende leiderschap van Franco. De andere broer Matteo en zus Carmen zijn hiervan getuige, maar hebben niet de moed Silvana hierin bij te staan. Silvana gaat de strijd aan met Franco, met alle gevolgen van dien.

Een boek gepubliceerd krijgen, is als schrijver steeds vaker een groot probleem. Een manuscript opsturen naar een grote uitgeverij betekent maanden wachten en veel willekeur. Zelfs J.K.Rowling slaagde er met moeite in om uiteindelijk een uitgever te vinden voor Harry Potter. Schrijvers én uitgevers gebruiken de mogelijkheden van e-books nog te weinig. E-books bieden nieuwe perspectieven en kansen.

Over crowdfunding

Crowdfunding houdt in dat vele kleine investeerders bereid zijn om een klein bedrag te investeren voor een bepaald doel waarbij zijn zich betrokken voelen. Deze investeerders geven allemaal een relatief klein geldbedrag wat bij elkaar opgeteld leidt tot één grote investering waarmee het doel verwezenlijkt kan worden. TenPages.com is een Nederlands initiatief dat schrijvers door middel van crowdfunding de gelegenheid biedt, hun werk te laten uitgeven door gerenommeerde uitgeverijen .

Wanneer het boek onverhoopt niet wordt uitgegeven, ontvangen de aandeelhouders 80% van het geïnvesteerde bedrag retour.

Over de schrijfster

Sandra Di Bortolo is in Nederland geboren en opgevoed door haar Italiaanse vader en Nederlandse moeder. Deze opvoeding werd met name bepaald door de Italiaanse afkomst van vader. Met haar roman ‘Het Zusje van vroeger’ geeft zij de lezer een kijkje achter de gesloten deuren van een Italiaanse immigrantenfamilie. Zij heeft als insider de onverwacht sterke cultuurverschillen op een zeer toegankelijke manier beschreven. Met name de hiërarchische verhoudingen binnen een Italiaanse familie vormen een belangrijk thema in deze eigentijdse roman.

Anderen over ‘Het zusje van vroeger’

“Het zusje van vroeger leest heerlijk weg. Een leuke aanvulling op alle sluierboeken. Een aanrader.” [BookIn]

“Het manuscript heb ik verslonden. Het leest zo makkelijk! Ik zie er nu al naar uit om het hele boek te lezen, en ik raad daarom iedereen aan om aandelen te kopen!”
[GerdaZL]

“Ik zou het manuscript meer dan graag als geheel lezen. Het bevat emotie, cynisme, humor en geeft een beeld van een gezinsleven uit een andere cultuur.”
[Helene]

Contactgegevens

W www.hetzusje.nl
E [email protected]

Lees ook:Maak ‘Cappuccino na elven’ leesbaar!
Lees ook:Film: Il papà di Giovanna
Lees ook:Nieuwe maffiafilm: Jonge vrouw verraadt maffia
Lees ook:Cursus Italiaanse film
Lees ook:Marco Borsato verdrietig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.