Boek ‘Papi Berlusconi: de media, de vrouwen & de macht’

papi_berlusconiPapi is geschreven door Peter Gomez, Marco Lillo en Marco Travaglio. Gelauwerde en gelouterde Italiaanse journalisten die voor verschillende kranten verslag doen van grote corruptieschandalen, omkopingen en maffiapraktijken.

In het boek ‘Papi Berlusconi’ schetsen zij een gedetailleerd en ontluisterend beeld van de handelswijze van minister-president Berlusconi en zijn entourage. Berlusconi is niet alleen minister-president, maar ook leider van de politieke partij Il Popolo della Libertà, eigenaar van het Italiaans media-imperium Mediaset maar ook een van de eigenaren van de voetbalclub AC Milan.

De auteurs beschrijven vooral de wijze waarop Berlusconi en consorten over de rug van het Italiaanse electoraat samenzweren en de boel belazeren, waarbij niet alleen actrices en escorts zijn betrokken… Zij gebruiken tal van materiaal waaruit blijkt dat Berlusconi officieren van justitie en mediaspecialisten probeerde om te kopen. En waarbij Berlusconi hen in allerlei compromitterende situaties trachtte te brengen. Zo gebruiken zijn afgetapte telefoongesprekken die zijn opgenomen door Italiaanse aanklagers en politieofficieren. Maar ook interviews en artikelen uit kranten en tijdschriften.

Papi gaat ook uitgebreid over Berlusconi en de vrouwen. Veel van de jongedames die in allerlei schandalen rondom Berlusconi verwikkeld raakten, zetelen nu in het Europees Parlement. Dit als dank voor hun aanwezigheid in Berlusconi’s buitenhuis in Sardinië of bij feesten in Rome.

Ook gaan de auteurs dieper in op de zaak-Noemi Letizia: Berlusconi nam de toen zeventienjarige in november 2008 mee naar een officieel diner in een Romeinse villa met ministers en captains of industry. Hij stelde haar voor als zijn ‘stagiare’, zij noemde Berlusconi in het openbaar ‘papi’. Voor mevrouw Berlusconi was dit de druppel. Zij heeft, mede naar aanleiding daarvan, een scheiding aangevraagd.

Paperback, 300 pagina’s, [ISBN: 9789048804634], €17,50

Bestel bij Italiepunt.nl

Lees ook:Berlusconi wil dat lezers kranten boycotten
Lees ook:Feitjes over het kabinet Berlusconi
Lees ook:Berlusconi wil vriendinnetjes mailen op Valentijnsdag
Lees ook:Berlusconi: ‘Mensen die over maffia schrijven draai ik de nek om’
Lees ook:Berlusconi: ‘Beter passie voor mooie vrouwen dan homo’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.